torsdag, januari 11, 2007

A-bebisen

Jag slår inte på stora trumman. Det är inte därför. Vill bara berätta en häftig grej.
Du som känner vår dotter Klara vet redan att hon sedan hon föddes har haft en tendens till ganska sena kvällsvanor. Ett tag var 01 en norm och när vi de senaste veckorna har fått henne att sova kring 23 har det känts som en otrolig befrielse.
I går kväll satte Tobbe på den lilla flöjten hennes pyjamas redan kring 19.30 och sedan fick hon äta. 40 minuter senare sov hon gott i sin säng. Hon sov och sov och sov... Ända till klockan sju i morse! Som sagt, jag säger inte att detta är en rutin och jag vågar inte hoppas på att det kommer att gå lika lätt i kväll men det kanske är en början.
Jag surfade in på Anna Wahlgrens hemsida. För dig som befinner dig utanför bebisbubblan kan jag berätta att hon är något av en guru. Hon vet allt om små bebisar och även om jag tycker att hon är något rabiat i vissa sammanhang så kan det vara tryggt att ha henne som någon sorts riktlinje. Nåväl, enligt henne är det just vid fyra månaders ålder som bebbarna bör börja sova hela natten. Kan Klara ha läst Anna Wahlgren redan???

Har fastnat för The line of beauty på ettan. Har du inte sett de två första avsnitten bör du i alla fall se det som återstår. Mycket åttiotal, mycket sex och mycket droger. Precis vad man behöver för att koppla av...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har ju alltid sagt att Klara är en ovanligt intelligent liten tjej, helt objektivt alltså :)

/ Erica

Soffan sa...

Erica: Ja, eller hur? =)