onsdag, juli 09, 2008

Ute regnar. Himmel grå.

När man på vårkanten ser sommaren torna upp sig som i en dröm så är det alltid solsken och bokläsning i en solstol som framträder. I alla fall för mig.
Än så länge har jag inte landat med rumpan i en enda solstol. Jag har suttit på en handuk på stranden i ca 30 minuter. Det är allt. Under guldringen på mitt vänstra ringfinger döljer sig ett vitt streck men jag tror att det har mer med hudens syrebrist att göra faktiskt. UV-strålarna som lyckats landa på kroppen denna sommar är ytterst få.
Självklart har jag varit utomhus. Hela tiden nästan. Men idag... I dag faller regnet och jag gläds med våra vänner A och M som just sått in sin gräsmatta. Men alla vi andra... Jag vankar mest av och an och funderar på att kanske baka en toscakaka. Eller så gör jag inte det. Kanske ska jag bara lägga mig i soffan och fortsätta med Svålhålet av Mikael Niemi. Kanske borde jag ringa en gammal vän och kolla läget.
Regnet gör mig rastlös och handlingsförlamad på samma gång.
Turligt nog har vi fått en fikainbjudan till andra sidan älven och så snart vår vackra huligan har vaknat så drar vi. Fika kan förgylla alla dagar. Även regniga dagar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket sammatraffande! Jag laser just nu ocksa Svalhalet!!! Tycker att den ar sadar, men lattsam underhallning pa kvallskvisten innan man dunkar in ar den absolut. Och det tillhor val det moderna kulturarvet pa nagot satt att ha koll pa Niemis galenskaper?

Puss sotnos. Det regnar har med. Som spon i backen. Bla.

/Lena

Soffan sa...

Lena: Gör du?? Jag gillar boken ibland och ibland orkar jag liksom inte avsluta den sida jag håller på att läsa. Kan inte låta bli att fundera på om han var helt "ren" när han skrev dessa rader :-).

Anonym sa...

Vad ska man saga? Ute regnar. Himmel gra. Vara inne. Roka pa!!!

/Lena