söndag, april 15, 2007

Värmehelg

Ännu en vecka har gått och nu sitter jag här på söndagskvällen och svettas i lägenheten som har alla sina fönster mot söder. Ante och Linnea har varit här på grillmiddag och jag måste bara få berätta att min kille är en jävel på att grilla kött. Han är bra på mycket men man skulle nog kunna påstå att kött är en av hans paradgrenar.
I dag har solen stekt Umeå och vi har bytt däck på bilen, som numer är lagad. Det visade sig att vi kunde laga den själva och följaktligen blev det inte lika dyrt som väntat.
Jag kan för övrigt konstatera att det här med bilrep är något som kvinnor inte gärna beblandar sig med. Det måste vara därför som bilmekanikerna låter så chockade när jag ringer. I vårt förhållande förhåller det sig just nu så här: Jag är hemma, Tobbe pluggar. Jag älskar att prata i telefon, Tobbe är inte lika förtjust. Även om Tobbe är bättre på bilar än vad jag är så är jag faktiskt inget blockmongo. Jag vet hur en motor fungerar och jag kan hantera en skruvmejsel. Det är kul det här med genus. Jag ser inget krig, bara intressanta funderingar. Jag tycker absolut inte att alla tjejer måste börja skruva i moppar och alla killar ska inte behöva börja koka sylt. Men man måste väl få göra det man vill göra? Är det inte det allt handlar om? Typ...

För att tala om något lite mer vardagsbetonat så kan jag berätta att Klara har upphört att somna som en stock på kvällarna. Vi har alltid kunna räkna med att hon somnar kring 19 och sen sover hon. Nu somnar hon kring 19 för att sedan vakna en stund senare, låtsas vara pigg trots påsar under ögonen. Hon har myror i brallan och kan inte ligga still. Hur gör man då? Snälla småbarnsföräldrar med erfarenhet, vad gör vi för fel? Hur kommer myrorna in i min dotters pyjamas och hur håller man dem borta?

Vi har börjat ett nytt liv. Fritt från karra och kakor. Beach 2007, watch out!

3 kommentarer:

Anonym sa...

-Fråga David!
Jag har ingen aning hur man gör...

Cilla, 3 barnsmor

Soffan sa...

Cilla: Men du är ju bra på så många saker!!!

Anonym sa...

Hej vännen

Var det tändspolen? Har hört att det är vanligt på Saab :)
Sant det där med könsroller. Trots att jag anser mig vara bättre än Niklas på bilar är det han som gör allt, alltså vi gör det tillsammans med det är han som håller i verktygen. Hmm... nästa bildäcksbyte fixar jag nog själv. Fast det var jag som köpte en batteriladdare och skruvade bort tändhatten på batteriet och laddade det när kylan hade tärt på stackars lillbatteriet. puuhhh. vilken tur, då kanske Niklas kan få byta däcken i alla fall! Kram på dig / Erica
PS. vi åkte till veterinären idag och Sushi blev sövd och rakad och går på antibiotika...stackarn.