torsdag, april 12, 2007

Bittert

Egentligen skulle jag här vilja skriva en massa svordomar. Men jag är större än så. Jag svär inte. Inte om jag kan undvika det. Det är bara det att bil%¤#%/ har gått sönder och vägrar starta. Tid finns bokad hos en verkstad på Västerslätt så det är bara till att titta djupt i den bottenlösa penningpungen och betala. Jag är oändligt tacksam över att den gode kamraten SAABen bestämde sig för att frakta oss helskinnade till Gällivare tur och retur. Tack herr SAAB. Nu ska jag kyssa dina däck om du lovar att sköta dig i framtiden. Annars finns det risk för att vi plockar fram den gamla Hondan igen. Hondan svek aldrig.

I dag har det varit värmebölja i Umeå. Jag och Klara gick en promenad med Viktoria och Lisa. Solen värmde och på Umeälvens sydsida hade vitsipporna stuckit fram sina vita små näsor. Det är skönt med vår. Oändligt välkommet. Våren innebär också att flytten kryper allt närmare. I går pratade jag med mamma. Min mamma gillar att bo i Piteå, milt uttryckt. Hon förklarade att när vi bor i Piteå kommer vi att ha så mycket mer pengar att röra oss med. Och så mycket mer livskvalitet. Det låter nästan som om vi är på väg till Eden.
Är det Piteå som är paradiset? Eller Atlantis?

I morgon är det fredag! Tjoho!
Kanske får man snusa på fredagar...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Inget ont om din mamma, men riktiga pitebor tycker ofta att piteå är paradiset på jorden. Du måste vänja dig.

Anonym sa...

Hej vännen

Ringde dig i tisdags, men du var inte hemma. Satt kanske i Saaben på väg till Umeå. Tog ni er hela vägen hem innan den bestämde sig för att sluta starta? Saknar dig massor! Ringer så vi får uppdatera. Mamma och pappa kommer i helgen. Massor med kramar till dig och din lilla fina familj.

Anonym sa...

Blir inte alls förvånad av din mamma, pitebor är riktiga patrioter.

Soffan sa...

Emma: Jo, det verkar ju vara så. Frågan är; kan 45000 typer ha fel?

Erica: Vi tog oss till Umeå och sedan dog åket. Han kanske inte trivs här. Dock har Tobbe fixat det i dag och det blev inte fullt så dyrt som vi hade trott.

Anonym: Jo. Vi är väl det. :)