onsdag, januari 06, 2010

Sista lovdagen...

Den kom till sist, den sista dagen av årets jullov. Jag kan inte vara annat än nöjd med de två veckor som gått i ledighetens tecken. Vi har lyckats med en väldigt bra mix av lugna dagar och socialiserande. Dessutom har vi hunnit med en rejäl dagsutflykt som fyllde på energidepåerna ordentligt inför januaris mörker.
I dag har jag och Klara fixat och donat med alla nya prylar. På golvet i vardagsrummet ligger ny härligt grön matta och soffan pryds av två matchande kuddar. I två fönster lyser nya lampor och i ett hörn av vardagsrummet ligger en massa kartonger som snart ska snickras ihop till en finfin bokhylla. I den bästa av världar sker detta bygge i morgon kväll. I den bästa av världar inser julfascisten att det är för trångt med både en julgran och en ny bokhylla.
I den något sämre av världar tycker julfascisten att vi ska vänta med bokhyllan till tjugondag knut. Till förmån för granen alltså. Har jag sagt att granen har fått jättemånga ljusgröna skott? Har jag sagt att granen driver mig till vansinne? Har jag sagt att jag nu anser julen vara överstökad? Har jag sagt att min sambo skulle kunna leva på julskinka och ägghalvor fram till midsommar?
Ja. Och visst har jag sagt att ett förhållande består av en mängd kompromisser?

I övrigt måste jag bara få berätta att jag tror att jag har tagit mig i mål med det här med att känna mig ok med att göra ingenting. I dag har jag varit hemma precis hela dagen. Jag har faktiskt inte ens varit ute på bron en endaste gång. Jag har burit mysbyxor precis hela dagen och jag har känt mig helt ok med allt det här. Eller ok, jag har nog faktiskt rent av njutit. Det kan vara första gången. Bra gjort va?
Nu ska jag tvaga mig inför morgondagen, men innan kvällen är över väntar jag besök. Det är skoldag i morgon, jag vet, men man måste väl ändå få suga ut det sista av lovsötman innan klockan slår midnatt...

Inga kommentarer: