torsdag, juli 19, 2007

Samkväm



Förr om åren, när somrarna inte innebar semester utan fortsatt slaveri i arbetslivet hade jag turen att få ett fantastiskt sommarjobb på turistbyrån här i stan. Man var nödd och tvungen till att arbeta och jag kan nog inte tänka mig ett roligare jobb och framför allt inte roligare jobbarkompisar. Under de år som gått har vi hållit kontakten och uppdaterat oss i varandras liv. Kärlekar som kommit och gått, resor som påbörjats och avslutats, hus som köpts och renoverats och ja... Livet helt enkelt.
I dag var det så dags för tre av oss att träffas igen. För första gången var Klara med och hemma hos T ute på landet väntade fyra kattungar som hunnit uppnå den respektfulla åldern av sex veckor.
En härlig eftermiddag i härligt sällskap kort och gott.

För övrigt känns det som att jag har tagit tag i min sommarångest på ett konstruktivt sätt. Listan blev aldrig skriven men det går bra ändå.
I går kväll blev vi bjudna på middag hos Sofi på Sheep island. Vi är en samling glada töser som började umgås på gymnasiet. Två av dem har flytt landet och lever livets glada dagar i andra delar av Europa men vi andra, som fortfarande trampar omkring i Svea rike träffades i går. Förr visste vi ALLT om varandra. Varenda tanke delades så fort den poppade upp och varenda känsla likaså. Telefonerna gick varma och vi var liksom en andra familj för varandra.
När vuxenlivet kommer krypande finns det plötsligt inte längre lika mycket tid till slösnack i telefonen och när hjärnan går varm får den helt enkelt koka över för tiden räcker helt enkelt inte till för att stöta och blöta med kära vänner. Men lik förbaskat är det alltid så roligt att ses. Mina älskade och underbara vänner. Puss på er!

Och förresten! Notera fotografierna! Mitt PS-problem har fixat sig! Internet är väl fantastiskt ändå. Det är inte PS, the real shit, men det är det här.

Inga kommentarer: