tisdag, maj 25, 2010

Barnarbete och sånt...


Nu är det kväll och vi vuxna slappar i varsin soffa. Familjens minsting ligger i sin faders knä och funderar över livet. Det är precis så det ser ut, som att han försöker förstå vad det är för något sorts ställe han har landat på egentligen.
I dag har vi hunnit med lite av varje men dagens stora höjdpunkt var besöket av den så kallade BVC-tanten. Hennes besök varade i ungefär en timme och jag kan väl ärligt säga att det inte var så många nyheter, men på något sätt är det ändå trevligt att det uppmärksammas, det här med födelsen av ett nytt barn. Klara passade även på att visa BVC-tanten att hon minsann både kan rita huvudfotingar och räkna. Sedan deklarerade hon självsäker att "Jag är som bra på allt.". Det är skönt att det är så hon känner det. Det är precis så det ska kännas.
Innan BVC-tanten kom hit passade vi på att ställa hemmet lite i ordning. Allt för att framstå som en så ordnad familj som möjligt. Tobbe hade ställt fram dammsugaren i hallen och tillfälligt lämnat den för att göra något annat. Plötsligt hör vi hur den slås igång och där stod Klara i full färd med att dammsuga stora delar av övervåningen. Vi berättade aldrig för BVC-tanten att det var husets treåring som snyggat till hemmet.. Det kändes på något sätt inte riktigt rätt.




3 kommentarer:

M sa...

Ibland blir jag nojig när någon från en myndighet ska besöka en (som om det hände titt som tätt) och börjar kritiskt granska hur vi egentligen har det. Byter handdukar på toan en extra omgång och blir helt tossig. Tur att det inte är så ofta = )

Anonym sa...

Sötunge! Händer det ofta? Vi skulle behöva ett sånt barn hemma hos oss...
/Nybliven

Anonym sa...

Hej Sofia!
Grattis till lille Axel;-),vilken liten goding...Hoppas du får en skön sommar tillsammans med familjen. Sköt om er, vi hörs!

Kramar från Malin med familj i Ersmark, Umeå.