lördag, januari 31, 2009

Luleå tur och retur, och igen...

Äntligen en dag med aptit på mat och liv.

Förmiddagen blev en stund för sanering och städning av ett hem som förfallit efter två veckors sjukdomselände. Dammtussar och pappershögar fick dra vidare, ner i dammsugarpåsen eller pappersinsamlingen. Bort ur vår åsyn.

Efter lunch fick vi sällskap av mormodern till residensstaden där min skapande syster visade sina alster på inte mindre än två ställen på en och samma gång. Efter att ha kört från det ena stället till det andra och hunnit med ett rejält fika i ett vintervackert Hägnan styrde vi bilen hemåt igen. Trodde vi. När vi nästan nått målet, en mil hemifrån, kunde min mor konstatera att hon hade storasysters bilnyckel i fickan och vi fick alltså njuta av ytterligare en vända till grannstaden och tillbaka. Med magsjukan färskt i minnet är dock ett biläventyr just bara ett biläventyr. Varken jobbigt eller trist. Mest bara trevligt faktiskt.

Bäst av allt är att hungern är tillbaka. Så fruktansvärt tråkigt att inte få vara hungrig. Vi lever i en konstig del av världen och problemen kan tyckas banala. Men ändå. Så underbart att få känna äkta hunger.

Inga kommentarer: