söndag, februari 26, 2012

Ljuvligt värre!

I natt har jag vaknat en gång i halvtimmen. Minst! Tobbe jobbade natt, Herman hade feber och Klara tyckte av någon anledning att hon borde ligga i dubbelsängen just i natt av alla nätter. Detta resulterade i att den febrige och snorige pojken vaknade alldeles för ofta och hostade, grät och skrek efter sin pappa. Som ett direkt resultat av detta vaknade den sovande storasystern, höll för öronen och skrek i halvovänlig ton att hon faktiskt försökte sova. Tänk dig detta, en gång i halvtimmen, en hel natt.
Har du tänkt? Då förstår du att man, när man vaknar efter den natten, inte har särskilt höga förväntningar på dagen som komma skall. Dock har det jättesoliga vårvintervädret gjort den här dagen till något alldeles, alldeles underbart. Vi har sparkat på isen, åkt skidor på isen och sedan också åkt skridskor på isen. Fast på en annan is. Den mer preparerade varianten. En helt jävla perfekt vinterdag. Sanna mina ord! Det största undret var nog att skidorna hade både glid och fäste fast jag på intet sätt hann valla dem.

På det stora hela kan man nog säga att den här helgen har varit rätt toppen. I går hade vi finfrämmande från både Stockholm och Maran och därförinnan hann jag åka ut på ett litet ärende som innebär att vardagsrummet är i det närmaste färdigkittat. Med undantag för den fula tv-bänken. Men den som spar, hon har... Eller något sådant.

Inga kommentarer: